top of page
Search

Efikasno planiranje za početnike - šta treba da znate

Efikasno planiranje je suština produktivnosti, naročito ukoliko tek ulazite u svet planera, imate problem sa odlaganjem obaveza, ili ste za naredni period postavili neke malo “jače” ciljeve. Ukoliko je efikasno planiranje ono čemu težite, ali ne znate odakle da krenete (naročito ako ste početnik), ovo je tekst za vas. Evo šta sve treba da znate.


Šta treba da znate o planerima


Ukoliko vas interesuje efikasno planiranje za početnike, sigurno ćete krenuti od pitanja u vezi sa planerima: da li vam je uopšte potreban planer, koju vrstu planera odabrati i koja je dobra aplikacija za planiranje.


U našem ranijem blogu možete pronaći mali vodič za odabir vrste planera koja će najviše odgovarati vašim potrebama. Bilo da planirate aktivnosti za posao, privatne obaveze, ili zadatke za školu ili fakultet, pred vama je širok izbor raznih planera koji će vam pomoći da se bolje organizujete.Sasvim je prirodno isprobati nekoliko različitih planera, pa ćete tako možda čak i nakon godinu dana upotrebe stonog planera shvatiti da vam treba dnevni planer, zbog količine dnevnih obaveza. Sve je to deo procesa!


Šta treba da znate o tehnikama efikasnog planiranja


Koliko ljudi, toliko tehnika za planiranje, ali koja je zaista prava? Iskusniji ljubitelji planera će potvrditi: najbolja je ona tehnika koja daje rezultate!Upoznajte se sa nekim od najpopularnijih tehnika efikasnog planiranja, o kojima smo ranije pisali na našem blogu, i odaberite neku koju možete probati već danas:

Kada ste na početku i tek se navikavate na proces upravljanja vremenom i planiranja, još uvek ne znate koje tehnike su pravi izbor. Ono što svakako morate da uradite je da testirate bar nekoliko njih, kako biste pronašli onu koja će dati rezultate - ista situacija kao sa planerom.Efikasno planiranje za početnike - tačke spoticanja


Kada pokušavate da vaše dane učinite produktivnijim, možete se desiti da se susretnete i sa nekim preprekama. Većina njih se javlja usled neiskustva sa korišćenjem planera, ili pod uticajem načina na koji drugi planiraju i organizuju.Evo tri najčešće “tačke spoticanja” koje smo primetili da se javljaju:


  1. Perfekcionizam - početnici u planiranju često upadnu u “začarani krug” savršenih planera, rasporeda i TO-DO lista, ali u redu je ponekad nešto i pogrešiti, predomisliti se, pa čak i potpuno “napustiti” neku tehniku planiranja i prebaciti se na novu. Sve je dozvoljeno!

  2. Poređenje sa drugima - ukoliko ste bar jednom potražili video o planiranju na nekoj od društvenih mreža, sigurno ste se susreli sa mnogobrojnim klipovima i fotografijama predivno dekorisanih planera. Vaš planer uopšte ne mora da izgleda kao njihov da bi vaše planiranje bilo efikasno.

  3. Previše truda - bilo da je u pitanju dekorisanje, popunjavanje ili sam odabir planera, treba da znate da ne morate previše da se trudite. Najvažnije od svega je da vaš planer, kakav god on bio, mora da bude funkcionalan i da vam pomaže.


Ulazak u svet planera može biti kao lavirint: lako je izgubiti se u njemu. Ono što je najvažnje je da ponavljamo sebi zašto smo uopšte krenuli na ovo putovanje i koji su naši ciljevi. Efikasno planiranje za početnike je odličan način da se postave osnove uspešnog upravljanja vremenom za kasnije.


U potrazi ste za planerom koji je moderno dizajniran, ali i koji ostavlja dovoljno mesta za personalizaciju kako bi vaše planiranje bilo što efikasnije? Na pravoj ste adresi! Simply Ollie u svojoj ponudi ima dnevne, stone i nedeljne planere, kao i praktične notese i dodatke za planiranje. Posetite naš sajt i odaberite vaš novi planer već danas.


168 views0 comments

Commentaires


bottom of page