top of page
Search

Reci mi kako radiš i reći ću ti kako da planiraš

Poslednjih nekoliko godina došlo je do mnogih promena u načinu na koji kompanije rade, a zaposleni shvataju pojam “radnog mesta”. Ono što je nekada označavalo samo fizički deo ili lokaciju u kojoj se obavlja posao, sada se proširilo na čitav koncept sa brojnim odlikama. Reči kao što su remote, part-time, hybrid, postale su naša svakodnevica. Mnogi od nas sada mogu da biraju kako i odakle rade, a u skladu sa time i kako planiraju. Ukoliko i dalje niste pronašli optimalan način planiranja za vaš način rada, čitajte dalje!


Rad iz kancelarije - klasika je uvek u modi


Ako ste neko od onih koji još uvek rade iz kancelarije (ili iz kompanijskih prostorija) osam sati dnevno, idete na sastanke i imate (čini vam se) beskonačne liste obaveza i stavki koje nikako da privedete kraju, biće vam potrebno neko strukturisano rešenje.


Simply Ollie preporuka je klasičan dnevni planer, u kojem će biti dovoljno mesta za apsolutno sve obaveze i liste zadataka koje “iskaču” sa svih strana. Predpostavili smo da vam je potrebno mnogo mesta za vaše day-to-day aktivnosti, kvalitetne korice i spirala, kao i format koji je pogodan za nošenje van kancelarije, ukoliko do toga dođe.Još jedan “saborac” u kancelariji može biti i praktičan stoni planer sa nedeljnim rasporedom. Pogodan je jer ne zauzima mnogo mesta u vašem radnom prostoru, a na njemu ćete moći da vidite pregled obaveza za čitavu sedmicu. U kombinaciji sa dnevnim planerom, on je savršeno rešenje za sve one kojima je potreban sistem za efikasno upravljanje vremenom.


Rad od kuće ili na daljinu - kvalitet kao glavno merilo


Ukoliko radite od kuće ili na daljinu, potreban vam je sistem za upravljanje vremenom koji će biti jednostavan, efikasan, i napravljen od izdržljivog materijala koji će podneti sva premeštanja i putovanja.


U tu svrhu odlično će poslužiti Simply Olle nedeljni planer, u kojem ćete na jednom mestu moći da organizujete sve svoje zadatke i rokove na nedeljnom nivou, ali i zapišete ono što je za vas najvažnije u odeljku za beleške.Ovaj planer odlikuje se izuzetno izdržljivim koricama koje će podneti sve avanture rada van kancelarije, svako nošenje u torbi, kao i grickanje radoznalog ljubimca kod kuće. Uz to, on ima čvrstu spiralu koja će sve vaše beleške i planove držati na okupu, kako ne bi došlo do gubljenja vremena u pravom smislu te reči. :)Hibridni način rada - fleksibilnost na prvom mestu


Rad iz kancelarije, sa kauča kod kuće, sa plaže u Egiptu ili iz kafića na kraju sveta? Nije ni bitno odakle radite, dokle god imate planer koji će biti vaš verni saputnik. Ono što će biti pun pogodak za vas kada je planiranje u pitanju je sistem koji se sastoji od dva nedeljna planera, ili planera i notesa, kako bi uvek imali neki materijal za organizovanje, gde god da se nalazite.Jedan planer (nedeljni ili stoni) možete držati u matičnoj kompaniji i vašoj kancelariji ili stolu (ako ih imate). Drugi planer ili notes možete nositi sa sobom, kako biste sve svoje planove i ideje uvek imali pri ruci.


Ovaj sistem organizovanja biće pogodan i ako se bavite poslom koji obuhvata česta putovanja, odlazak na sastanke van kompanije, ili rad na terenu.Jedina mana ovog sistema je što je ponekad potrebna sinhronizacija, odnosno usaglašavanje popunjenih termina i obaveza za određene datume, u oba planera.


Svi navedeni tipovi planera, dodaci za planiranje ili saveti za bolje organizovanje mogu se primeniti i na neke druge vidove rada koji možda nisu pokriveni u ovom tekstu, kao i na učenje i spremanje ispita. Verujemo da smo ipak pokrili najosnovnije koncepte, u koje će se većina uklopiti.


Ono što još treba da napomenemo je da je ovo generalna preporuka, i da ne mora značiti da nešto što odgovara većini odgovara baš i vama. Probajte, uporedite, i pronađite svoj optimalni sistem planiranja, kako biste dostigli maksimalnu produktivnost.


Želite da se bolje organizujete? Počnite od planera! Posetite Simply Ollie online prodavnicu i odaberite neki od planera, ili korisnih dodataka za organizaciju, već danas. Možda je baš naš planer ono što vam fali kako biste savršeno organizovali svoje vreme!


43 views0 comments

Commentaires


bottom of page