top of page
Search

Moj mali univerzum: Simply Ollie & Milica Toševska

Kaži nam malo više o sebi, kako izgleda tvoj tipičan dan?


Ja sam osoba koja ne voli rutinu i tipičan sam predstavnik "sve ću samo da ne moram". Upravo zato sam izabrala profesiju sa fleksibilnim radnim vremenom koja isključuje rutinu i raspored. Stoga ja nemam tipičan dan već je svaki, što se rasporeda tiče, drugačiji.Ali mogu da kažem da dan bez kafe ne može da počne, a uz kafu pregled završenih obaveza prethodnog dana i pregled obaveza za taj dan. Iako nisam fan rutine i zacrtanog rasporeda rokovi se moraju ispoštovati tako da je dobra organizacija svakako bitna.


Gde pronalaziš inspiraciju?


Uglavnom je to Pinterest u kombinaciji sa nekom idejom koja mi obično padne na pamet u pola noći, pa je onda zapišem da je do ujutru ne zaboravim. Još jedan razlog zašto mi Simply Ollie planer obavezno stoji pored kreveta.


Šta najviše voliš kod Simply Ollie planera? Da li i na koji način personalizuješ svoj?


Ako izuzmemo estetiku i prelepe korice, činjenicu da je uspeo da promeni moj pogled na planiranje i organizaciju dana. Kompletan koncept, sve stavke koje se u njemu nalaze i moje omiljeno self-care polje kao i this week's top three koje stalno koristim kako ne bih zaboravila najbitnije stavke za tu nedelju. Notes polje koje se najčešće popunjavam u pola noći kad mi nesto padne napamet, pa se onda ta ideja razrađuje na poslednjim stranama planera.S'obzirom da nemam striktan raspored i imam dosta atipičnih obaveza, moj planer je definitivno personalizovan posebno kada je TO DO lista u pitanju, jer tu upisujem i stavke koje nemaju veze samo sa obavezama već i sa aktivnostima koje imam u slobodno vreme.

SELF-CARE polje uvek sadrži neki podestnik koji se odnosi na neku lošu naviku koju u tom trenutku pokušavam da iskorenim ili nešto sto pokušavam da uvrstim u svoju svakodnevnicu.


Kako se organizovati i održati produktivnost - koji je tvoj savet?


Ja svoje obaveze sortiram prema prioritetima i rokovima i preferiram da ono što mi je "manje drago" završim prvo. Zapisujem bukvalno sve jer uvek imam gomilu ideja koje se prepliću i onda, ako ih ne zapišem, zaboravim i ništa od toga ne uradim.


Meni produktivnost zavisi od inspiracije. Težim da stalno pronalazim inspiraciju i održavam je. Rokove uvek postavim par dana pre realnog datuma, jer bolje radim pod pritiskom, a kako bih imala vremena za eventualne promene i ispravke. Zapisivanje obaveza mi pospešuje produktivnost jer se jako dobro osećam kad čekiram nešto kao urađeno, posebno ako je u zadatom roku.


117 views0 comments

Comments


bottom of page