top of page
Search

Planer za muškarce: Produktivnost na prvom mestu

U bogatoj ponudi rokovnika, notesa i drugih korisnih “alata” za organizaciju, ponekad je jako teško pronaći adekvatan planer za muškarce. Iako uglavnom postoje jednostavni zahtevi, ne može ih svaki planer ispuniti. Šta to treba da ima savršen planer za muškarce i kako se pomoću njega organizovati? Odgovori slede u nastavku teksta.


Planer za muškarce: Jednostavno i praktično


Bilo da već koristite neku vrstu notesa za poslovne ili lične obaveze, ili se oslanjate na aplikacije za upravljanje vremena, možda ćete poželeti da šansu date i jednoj modernoj verziji klasičnog, papirnog planera.


Planer za muškarce se razlikuje najviše po svom dizajnu.

✔️ Volimo: jednostavne mesečne, nedeljne i dnevne rasporede, zatim sveden dizajn i linije i izdržljive korice zbog stalnog premeštanja iz ranca u kola, i iz kola na radni sto i slično.


✔️ Ne volimo: previše detalja, dekoracije i boja, delikatne korice koje ne trpe nemar i komplikovan raspored o kojem mora mnogo da se razmišlja.


Planer za muškarce pre svega mora biti jednostavan i spolja i iznutra. Minimalistički pregledi obaveza, sveden unutrašnji dizajn i dezen korica u suptilnim bojama su uvek pun pogodak i pomažu u organizaciji.



U poslednje vreme, svima je prešlo u naviku da više koriste svoje planere kod kuće, ali i na poslu ili fakultetu. Iz tog razloga, postavlja se i pitanje estetike planera, i to mnogo izvan dezena korica. U modi su metalne spirale u zlatnoj ili bakarnoj boji, jednobojne korice, mat završnica i minimalan ispis ili logo - dovoljan da privuče pažnju ali da ne upada u oči.


Više nije svejedno kakav planer imate jer on govori dosta o vama, što je naročito važno ukoliko ga koristite u poslovnom okruženju.




Planer kao partner u upravljanju vremenom


Planer za muškarce ima više uloga, ali jednu najvažniju misiju: da omogući efikasnije upravljanje vremenom.


On je temelj organizacije i produktivnosti, i zbog toga je važno da se u njemu lako snalazimo. Dakle, planer služi kao neka naša “druga kuća” u papirnom svetu.


Upotreba planera ima višestruke prednosti. On služi da:

  • beležite rokove koje treba da ispoštujete,

  • označite važne datume,

  • pišete beleške sa sastanaka, predavanja ili konferencije,

  • upisujete sastanke ili zakazane privatne obaveze,

  • vodite računa o vašim finansijama,

  • zapisujete ideje ili bilo šta što vam u momentu padne na pamet.


Mnogima je planer, nakon samo kratkog vremena upotrebe, postao više od “obične sveske”. On im je sada asistent, agenda, podsetnik, beležnica i sveska za skiciranje u jednom. Ovo se ne dešava slučajno! Kada jednom naviknete na beleženje svih obaveza i ciljeva na jednom mestu (u vašem planeru), ali i da zaista gledate u njega kako biste uvek bili u toku sa predstojećim obavezama, neće više biti propuštenih sastanaka ili rokova.



Ukoliko niste naviknuti da koristite planer, počnite sa primerkom koji će vam odgovarati u pogledu rasporeda, ali i koji će vas vizuelno motivisati da svoje vreme pažljivo planirate.


Stikeri? Dodaci koje ćete obožavati


Okej, sada kada znamo šta je to što planer za muškarce treba da sadrži i koja je njegova uloga, ali šta je sa brojnim dodacima za planiranje, kao što su stikeri, markeri i hemijske? Da li su nam zaista potrebni?



Iako se upotreba planera svodi na jednostavno zapisivanje bez ikakve dekoracije, ovi dodaci za planer mogu biti veoma korisni i dopuniti proces organizovanja vremena.


Funkcionalni stikeri su naši (a uskoro i vaši) favoriti kada je reč planiranju. Pomažu da na brzinu zapišete hitne obaveze koje ćete zatim posle rasporediti na pravo mestu u planeru, dodate ideje, manje crteže i šeme na određeno mesto, posebno obeležite važne datume ili napravite dodatan prostor za beleške.


Stikeri će biti savršen aksesoari za planer za muškarce zbog svoje funkcionalnosti i praktičnosti, jer ne zahtevaju dodatan prostor i mesto za skladištenje - možete ih čuvati i u “zadnjem džepu” vašeg planera, za brzi pristup.


Ukoliko vas je ovaj tekst bar malo zaintrigirao, najbolje je da konačno nabavite taj planer i počnete da ga koristite. Ponekad je potrebno uvesti malo reda u čitav univerzum, kako bi se sve na kraju poklopilo na najbolji mogući način.


Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim planerom jednostavnog dizajna i elegantnog izgleda koji će vam pomoći da još bolje organizujete svoje obaveze, na pravom ste mestu. Pogledajte ceo asortiman naših planera, kao i funkcionalnih dodataka, na našem sajtu i poručite vaš novi planer već danas.


246 views0 comments
bottom of page