top of page
Search

Šta pokloniti ljubitelju planera koji već ima planer?

Ukoliko u svojoj okolini imate nekoga ko obožava rokovnike i savete za organizaciju, i razmišljate šta da mu kupite za praznike, na pravom ste mestu! U nastavku teksta Simply Ollie tim rešava jednu važnu nedoumicu: Šta pokloniti ljubitelju planera koji već ima planer? Nastavite sa čitanjem, pa pravac u kupovinu!


Ideja #1 (Još jedan) Planer


Ne deluje logično, ali obećavamo da ima smisla! ☺️ Osobe koje imaju i koriste planer su obično one koje su radoznale, posvećene i spremne za rad na sebi. Neretko se dešava da imaju brojne hobije i interesovanja, pa ćak i da istovremeno uče nekoliko jezika i započinju više projekata.


U svoj toj produktivnoj zbrci oni moraju osmisliti i postaviti specijalne sisteme koji će im pomoći da se lakše snađu. Ti sistemi mogu biti i odvojeni planeri. To se najčešće primenjuje iz dva razloga: funkcionalnog i estetskog. Funkcionalan je taj da se fizičkim odvajanjem projekata postiže bolja koncentracija na zasebne teme, a i dobija se više mesta za pisanje.Kada govorimo o estetskom aspektu, nekome se možda jednostavno sviđa dizajn raznih planera i notesa. Ne mogu da se odluče koje bi koristili! Ovde ne mislimo na pregled samog rokovnika u smislu da li je nedeljni, dnevni ili slično, već na sam dizajn korica, kvalitet papira ili poveza.


Iako vama možda deluje da bi (još jedan) planer ljubitelju planera bio potpuno suvišan, istina je da za njega nema boljeg poklona i oduševljenje je zagarantovano!


Ideja #2 Stoni planer


Ljubitelji kvalitetne papeterije uvek traže način da usklade svoje planove kod kuće i one koji su u vezi sa poslom/fakultetom/hobijem. Ponekad žele da imaju jedan planer koji nose sa sobom ili drže na poslu, kao i nešto što će im pomoći da imaju uvid u sve to obaveze i kod kuće. Da ne bi imali više od jednog “normalnog” planera, bilo bi im naročito zgodno da imaju stoni planer.Ovaj planer se može koristi samostalno ili u kombinaciji sa “klasičnim” - kako god vi odlučite! Uglavnom je takvog dizajna da stoji na stolu, a Simply Ollie stoni planer ima praktičan dizajn i upotrebljeni listovi se lako mogu ukloniti. Ovi planeri su odličan alat kada je nekome potreban brez pregled obaveza na nedeljnom nivou. Eto dobre ideje za poklon!Ideja #3 Funkcionalni ili dekorativni stikeri za planer


Bilo da je kreativac ili samo voli da ima malo dodatnog prostora da nešto zapiše, vaš ljubitelj ili ljubiteljka planera će sigurno imati mnogo koristi od stikera za planer. U pitanju su nalepnice različite veličine, boje, oblika i završnice (sjajna/mat) koje pomažu da se prostor u planeru dodatno iskoristi, a ponekad služe i samo u dekorativne svrhe - sve to zavisi od ukusa vlasnika.


Ovi dodaci za planer su u poslednje vreme postali neizostavan detalj svakog planer entuzijaste, pa tako imamo specijalno dizajnirane stikere praktičnog oblika na kojima je lako pisati, ali i one koje imaju unapred određene natpise koji olakšavaju posao upravljanja vremenom.Kako izabrati prave stikere u moru različitih boja i oblika? Odaberite paletu boja stikera sličnu onoj koju vaš prijatelj nosi ili ima u svom okruženju (stanu, sobi ili radnom stolu) - tako sigurno nećete pogrešiti! Kada je reč o samoj nameni stikera, razmišljajte na sledeći način: Da li je osoba za koju kupujete ove dodatke više minimalistički nastrojena, ili voli ukrase i dekoracije?


Bilo kako bilo, u planer zajednici još nije zabeležen slučaj stikera koji su ostali neiskorišćeni, pa vam preporučujemo i njih kao sjajan i praktičan poklon. ☺️


Ideja #4 Pribor za pisanje


Kvalitetan planer i lepa hemijska ili penkalo su idealan par, zar ne? Poznato je da ljubitelji planera vole da imaju i dobar pribor za pisanje. Neko voli hemijske olovke koje tanko pišu kako bi mu planer bio uredan, a neko preferira one u boji kako bi svakoj boji dao određeno značenje i “kolor kodovao”. Imamo i one koji u planeru ili notesu koriste grafitnu olovku kako bi lako ispravili greške, ali oni su ipak retki.