top of page
Search

Moj mali univerzum: Simply Ollie & Ana Vukosavljević

1. Kaži nam malo više o sebi, kako izgleda tvoj tipičan dan?


Ja sam Ana Vukosavljević, ilustrator iz Beograda. Potpisujem ilustracije pod brendom Anushka’s Studio. Radni dani se dosta razlikuju i to je jedna od stvari koje volim kod ovog posla. Sredom i petkom se uglavnom pakuju i šalju paketi, dok ostalim danima crtam, kreiram postove za društvene mreže i bavim se administracijom.



2. Gde pronalaziš inspiraciju?


Inspiraciju pronalazim oko sebe u naizgled običnim stvarima. Uživam u tome da gledam u sitnice, proučavam ih, pronalazim paterne u svemu i onda ih romanticizujem u svoje ilustracije. U poslednje vreme nisam imala puno vremena da se posvetim ličnim projektima, ali uživam u tome što kreativnost ispoljavam kroz naručene ilustracije.



3. Šta najviše voliš kod Simply Ollie planera? Da li i na koji način personalizuješ svoj?


Uh, nije to samo jedna stvar, više nešto poput skupa više stvari gde se na kraju dobije kvalitetan proizvod. Za početak uživam u dobrom dizajnu, kvalitetnoj izradi i svemu onome što Simply Ollie predstavlja. Što se tiče personalizacije planera, ranije sam više vremena posvećivala ukrašavanju planera. Dosta vremena sam provodila ukrašavajući planer ilustracijama, washi trakama i nalepnicama. Sada on izgleda dosta svedeno iako nisam odustala od upotrebe stikera. Njima se radujem kao malo dete.


4. Koji je tvoj savet, kako se organizovati i održati produktivnost?


Nisam sigurna da li sam prava osoba za deljenje saveta kada je organizacija u pitanju. Rekla bih da sam tip koji se trudi da bude organizovan ali ne uspeva u tome uvek. Iz te perspektive mogu da poručim da ne odustajete od organizacije, zapisivanja obaveza, praćenja navika i konstantnog procenjivanja bitnog od nebitnog. Savršena organizacija i rutina ne postoji, svi imamo drugačije ritmove i ne možemo stati pod isti kalup. Zato je bitno da pratimo i osluškujemo sebe. Organizovanje i planiranje je tu da nam pomogne kao alat, a ne da nas definiše.



5. Šta se krije iza korice koju si ilustrovala za Simply Ollie? Kako je izgledao kreativni proces - od ideje do realizacije?


Iza korice se krije devojka žena koja uživa u malim stvarima: fotografijama, knjigama, planerima, šarenim hemijskama, stikerima, biljkama… Izgubljena je (na najbolji mogući način) među stvarima koje najviše voli i uživa u trenutku. Podseća nas da je sreća zaista u malim stvarima, da je tu svakoga dana i da je skroz okej da obitavamo u svojim (sređenim) haosima.


Instagram: @anushkasstudio

77 views0 comments
bottom of page