top of page
Search

Planer za trening: Ostvarite svoje fitnes ciljeve

Nezavisno od toga da li je “vraćanje u formu” jedna od vaših novogodišnjih odluka ili ne, mi kažemo da je više pokreta uvek dobra opcija. Ukoliko ste čvrsto odlučili da u narednom periodu budete aktivniji u fizičkom smislu, ono što će vam biti potrebno je volja i naravno - planer za trening. Zašto je on važna stavka u vašoj fitnes rutini pročitajte u nastavku teksta.


3 koraka do uspešne fitnes rutine


Ako vam uvek malo fali da nastavite da trenirate (ili da se vratite treniranju), ili je ovo bar treći put da kažete “Počinjem od ponedeljka”, potrebna vam je fitnes rutina.



Kao i sve rutine, i fitnes rutina ima neke korake koje treba da napravite da biste došli do krajnjeg cilja, a to je da treniranje postane deo vaše svakodnevice. Evo koji su to koraci.


  1. Postavite ciljeve - da biste lakše merili napredak, bilo bi dobro da je vaš cilj kvantitativan - da može da se prilaže brojem. To ne mora biti broj kilograma koji želite da imate (najčešći cilj), već to može biti broj treninga nedeljno, broj ponavljanja koji želite da postignete i slično.

  2. Isplanirajte - bilo da imate ličnog trenera, idete na grupne treninge, ili trenirate sami, važno je da odredite vreme za vaše trening, “crno na belo”. U tu svrhu možete koristiti vaš svakodnevni planer, ali i posebno obeležiti stakve u vezi sa fitnesom.

  3. Realizujte - ne odlažite, ne čekajte i ne tražite izgovore. Redovnim treningom aktivno radite na ostvarenju svojih fitnes ciljeva, ali i poboljšavate svoje raspoloženje. Poznato je da se tokom vežbanja luči hormon sreće. Iskoristite to u svoju korist!



Upravo iz ovih stavki vidimo koja bi to bila najvažnija uloga planera za trening, a to je planiranje, i sticanje navika. To je ujedno i najteži deo kod ulaska u svet fitnesa, odlaska u teretanu ili na grupne treninge.


Planer za trening - da li nam je potreban?


Ako želite da se disciplinujete, planer će biti odličan “pomoćnik”. Pokušavate da se uhodate sa novom fitnes rutinom? Planer za trening će vas podsećati da je vreme za novu fizičku aktivnost, dok ona ne postane deo vaše rutine.



Već trenirate redovno? Planer za trening će vam pomoći da uvek budete u toku kada ste planirali sledeći trening, i koju aktivnost ste planirali. Sve je jednostavnije uz planer!

Ukoliko smo vam ovim tekstom rešili dilemu da li vam je potreban planer za trening ili ne, ali se i dalje pitate koliko ovaj planer može da doprinese stvaranju vaše fitnes rutine, odgovor je zapravo na vama. Nešto ipak morate da probate da biste proverili. Zbog toga, krenite (ili počnite ponovo) sa treninzima ili fizičkom aktivnošću već danas. Ne zaboravite da stavite termine treninga u vaš planer!



Želite da vaši fitnes planovi postanu realnost? I to je moguće ako imate pravi planer. Budite uvek u toku sa treninzima, planom ishrane ili svojim fitnes rutinama uz neki od Simply Ollie planera ili notesa, koje jako lako možete da prilagodite prema vašim potrebama. Svaki naš planer može postati baš ono što vi želite - poručite svoj planer već danas, u našoj online prodavnici.


214 views0 comments
bottom of page