top of page
Search

Dovedite život u red - vodič kroz vaš lični haos

Početak godine je idealno vreme za pravljenje planova, sticanje novih navika i postavljanje prioriteta. Ako ste svesni da vam je potrebna promena to je već prvi korak ka napretku! Hajde da vidimo šta možete da uradite već danas kako biste ove godine bili maksimalno organizovani i produktivni.


Sredite svoj životni i radni prostor


Bez obzira na to da li učite i radite od kuće, ili ste gotovo ceo radni dan van stana, važno je da se pobrinete za prijatnu atmosferu u vašem domu. Redovno čišćenje sobe ili stana, i dekorisanje enterijera sa ukusom, doprineće tome da se osećate ušuškano i opušteno.


Kada govorimo o radnom prostoru (ili prostoru za učenje), on bi trebalo da ispunjava svoju osnovnu svrhu, a to je da vam omogućuje nesmetan rad ili učenje. Da biste bili maksimalno produktivni pri svom radu od kuće, spremanju ispita, ili radu na specijalnom projektu koji vam je važan, vaš radni prostor treba da bude:

  • Funkcionalan - kutak za rad treba da bude potpuno prilagođen radu. Potrudite se da vam na dohvat ruke bude sve ono što vam tokom učenja ili rada može zatrebati, kao što je papir, olovke, kablovi ili bilo šta drugo.

  • Uredan - obezbedite sebi dovoljno prostora za knjige, planer, računar - sve što predstavlja vaš “alat”. Takođe, nepotrebnim papirima, istrošenim hemijskama i pakovanjima od onog keksa koji ste juče jeli za užinu nije mesto na vašem radnom stolu. Rešite se na vreme ovih sitnica jer će vam samo bespotrebno zaokupljati i prostor i pažnju.

  • Motivišući - vaš kutak ili soba za rad ne moraju biti dosadni! Možete u svoj enterijer uključiti različite motivacione poruke ili predmete koji vama mnogo znače, kako bi ovaj prostor učinili primamljivim da u njemu zaista provodite produktivno vreme.


Ukoliko želite da saznate više o uređenju kućne kancelarije, predlažemo vam da pročitate sledeći tekst.
Odredite ciljeve za naredni period


Sigurno ste čuli za novogodišnje odluke, ali da li ste ih zapravo napisali? Ovaj interesantan koncept ima svoje ljubitelje koji svake godine sastavljaju listu odluka na kojoj će raditi tokom čitave godine.Ukoliko ipak niste ljubitelj pisanja novogodišnjih odluka, možete definisati ciljeve za godinu koja je pred nama. Važno je samo da budete što precizniji u njihovom određivanju, kako biste tačno znali kada ste ih realizovali.


Više saveta o određivanju ciljeva pronađite u našem tekstu baš na tu temu.
Sredite svoje finansije


Nakon kupovine brojnih prazničnih poklona, finansiranja odlaska na putovanje ili proslavu, ili organizovanja kućne praznične žurke, vaše finansije možda i nisu baš u najboljem stanju. Bez brige, niste jedini!


Šta je bilo - bilo je! U ovom trenutku važno je sagledati situaciju, postaviti prioritete i u skladu sa njima odrediti dalje korake. Ukoliko planirate neku “veliku kupovinu” za ovu godinu, treba da budete svesni da je to “maratonska trka”, a ne sprint.Do ispunjenja tog cilja biće vam potreban plan za štednju, plan trošenja ostatka prihoda, kao i potrebni administrativni ili pravni elementi, ukoliko je u pitanju kupovina automobila ili nekretnine (tekući, štedni i devizni račun u banci, platne i kreditne kartice, ugovori, polise osiguranja).


Čak i ako vaši ciljevi nisu ovako visoki, potrebno je imati plan. Planer za finansije će vam pomoći da budete u toku sa ciljevima koje ste postavili, ali i rokovima koje ne smete propustiti.Nekoliko reči za kraj: iako istraživanja i brojke govore da se do kraja januara meseca već odustane od novogodišnjih odluka, to ne mora da važi i za vas. Sasvim je u redu da tokom godine promenite prioritete ili ciljeve, pa čak i napustite neke za koje procenite da nisu više relevantni, ili prosto nisu ostvarivi.


Sada kada imate sve ove informacije i kada ste pročitali naše savete, spremni ste da osvojite svet! Jedino što vam fali je jedan kvalitetan planer. Simply Ollie planeri imaju jednostavan unutrašnji dizajn, idealan za organizovanje radnih, školskih i privatnih obaveza. U našoj ponudi možete pronaći nedeljne, dnevne i stone planere, kao i mnoštvo dekorativnih i funkcionalnih dodataka za organizovanje. Posetite našu online prodavnicu i poručite vaš planer već danas.


53 views0 comments

Comments


bottom of page